פלטפורמות שונות לבניית אתרים ומה עדיף לך, אלמנטור או וויקס?

החלטת שאת צריכה אתר תוכן, תדמית או דף נחיתה? מזל טוב 🙂 הדבר הראשון שאת צריכה לבחור, היא הפלטפורמה עליה יהיה בנוי האתר. לכל פלטפורמה יתרונות וחסרונות, והבחירה תלויה בעיקר בצורך שלך.


Wix – וויקס: קלות התפעול


עוד לפני שהתחלתי להציע שירות של עיצוב אתרים, לקחתי קורס וויקס קצר כדי להכיר את הפלטפורמה. Wix עניינה אותי כי הבנתי שהיא מאוד קלה ונוחה לשימוש, אפילו האתר הראשון שלי (שלא ראה אור יש לציין) היה בנוי על הפלטפורמה הזאת.


תוך כדי השימוש זיהיתי חסרונות ברורים אך גם יתרונות עליהם נדון כאן בהרחבה.

  1. כל אחד יכול- וויקס מאוד נוחה, מציעה שלל וידג'טים חינמיים בשיטת "Drag and Drop" המאפשרים בנייה דינמית של כל חלק וחלק באתר.
  2. עיצוב מוגבל- היות וויקס היא מערכת קוד סגור, היא מכילה רק את מה שבנוי בתוכה. זאת אומרת שאין אפשרויות בלתי נדלות ויש צורך לרכוש תוספים שונים כדי ליצור את מה שדמיינתם. לרוב, הווידג'טים המובנים מאפשרים לעשות המון- אך למעצבת כמוני התחושה הייתה מוגבלת.
  3. אחסון מובנה במערכת- ניתן לבנות אתרים בחינם כאשר האחסון מובנה. החסרון הוא שגם קובצי האתר נמצאים על האחסון של Wix והם לא באמת שלכם (אם Wix לא תהיה קיימת, האתר שלכם ילך יחד איתה).
  4. במידה ותרצו להסיר פרסומות או את שורת הקרדיט לWix, תצטרכו להוסיף תשלום. 
  5. קידום בGoogle- השמועה אומרת שGoogle פחות אוהבת את הפלטפורמה הזאת ויותר מתקשה לקדם אותו.


לסיכום- מאוד מתאים לבעלי עסקים שרוצים לעשות הכל לבד ולייצר נראות מקצועית ללא מאמץ. ניתן לבחור מבין התבניות הקיימות במערכת ולהתחיל להתנסות ללא התחייבות.



וורדפרס עם אלמנטור WordPress with Elementor: סקלביליות גבוהה

וורדפרס היא הפלטפורמה האהובה עליי ואני בונה את האתרים של הלקוחות שלי על בסיסה, יחד עם אלמנטור, המאפשרת בנייה קלה ונוחה של האתר. זה שהיא הפלטפורמה המועדפת עליי, לא אומר שאין בה חסרונות בהם נדון.

  1. כל אחד יכול? התשובה היא לא. אלמנטור היא מערכת Drag & Drop מאוד נוחה וידידותית. ברגע שאני מעבירה ללקוחות שלי את האתר הם מקבלים סרטוני הדרכה (לדוגמא שינוי תמונות, עדכון טקסטים והמלצות, פרסום כתבות בבלוג) והם יכולים לבצע שינויים לגמרי בעצמם, למרות זאת- שינויים יותר גדולים מאלו דורשים התערבות של בעל מקצוע. אני, שמגדירה את עצמי כטכנולוגית, לא אבצע שינויים גדולים באתר של עצמי ללא עזרתה של בעלת המקצוע איתה אני עובדת. זאת אומרת- יש לקחת בחשבון שבמידה ותפעול שוטף (של דברים שהם מעבר למה שציינתי פה) חשוב לכם, וורדפרס עם אלמנטור היא לא הפלטפורמה עבורכם!
  2. עיצוב ופונקציונליות בלתי מוגבלת- וורדפרס היא מערכת קוד פתוח, זאת אומרת שכל דבר שנרצה לעשות יהיה ניתן על ידי שימוש בקוד.
  3. אחסון נפרד- על מנת להעלות אתר על בסיסה, יש לרכוש אחסון בחברה אחרת כך שקובצי האתר נמצאים אצלו. גם דומיין הוא נפרד בהכרח (בוויקס לעומת זאת יש אפשרות לרכוש דומיין דרכם ישירות). אחסון לרוב יעלה בין 500 ש"ח ל-700 ש"ח בשנה. רכישת דומיין ישראלי מתאפשרת לרוב ב72 ש"ח עבור עלות שנתית.
  4. קידום בGoogle- מהניסיון שלי, אתרים של לקוחות שנבנו על וורדפרס מקודמים בצורה מובהקת ובמהירות רבה. על מנת לאפשר קידום גדול יותר, תמיד מומלץ ליצור אתר עם בלוג, כך מגדילים את מילות המפתח ויכולים להגיע לתוצאות טובות יותר.
  5. בונוס- סקלביליות גבוהה במיוחד- תמיד ניתן להוסיף עמודים, פיצ'רים, תכונות בקלות ולהתאים את האתר לשינויים בעסק שלך. אני מגדילה תמידית ובהדרגה את האתר שלי בהתאם לגדילה של העסק.

לסיכום- מאוד מתאימה לעסקים צומחים שעוד מגדילים את העסק או לכאלו שכבר גדולים.

מתאימה מאוד לבעלי עסקים שהנראות הויזואלית חשובה עבורם, לקחת בחשבון שיש צורך להיעזר בבונה אתרים.


דפי נחיתה בחברות דיוור

כיום חברות רבות מציעות בניית דפי נחיתה ללא עלות כחלק מחבילת הדיוור שלהן (לדוגמא רב מסר או סמוב). היתרון שלהן היא שהכל נמצא ביחד במערכת, והבנייה מאוד פשוטה ונוחה גם לאנשים שאינם טכנולוגיים. החסרון- לא מקודמים בGoogle בכלל, ויכולות העיצוב שלהן מוגבלות מאוד. גם פה- הדפים מאוחסנים על שרתי החברה ולכן הם לא שלכם באמת ולא יעברו איתכם הלאה. לא מאפשרים גדילה. 


האופציה הזו מאוד מתאימה למי שמשווק מוצרים על בסיס דפי נחיתה ופחות חשובה לו הנראות הויזואלית של הדף.


בניית אתר בקנבה (Canva)

לאחרונה קנבה התחילו להציע שירות של דפי נחיתה על בסיסה, היתרונות הם שהמערכת של הבנייה מבוססת על המערכת הקלה והנוחה של קנבה, כמו שאנחנו מכירות ואוהבות ולכן הבנייה על בסיסה מאוד פשוטה. לגבי החסרונות- גם כאן הדף הוא לא שלך באמת אלא יושב על גבי קנבה.. הרספונסיביות (התאמה לטלפון) עוד לוקה בחסר. הדפים לא מקודמים בכלל בGoogle וחיסרון נוסף שקיים הוא שלא ניתן לחבר את הדפים לרשימת דיוור כלל. לא ניתן להטמיע טופס בתוך קנבה, לכן אעדיף לבנות דף נחיתה במערכת דיוור ולא בקנבה.

מזמינה אתכם לספר לי בתגובות מה דעתכם, ובמידה ויש שאלות אענה בשמחה.

3 תגובות

  1. ‏תודה על המידע ליאור, ממש מעניין.
    לא ידעתי שגם canva הוציאו אפשרות לעשות עמוד נחיתה-אשמח מאוד לשמוע את דעתך על האפשרות הזאת.

    1. אני אצור סקירה נרחבת על קנבה אחרי שאבחן את הנושא! שמחה שאהבת את הכתבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ליאור קמחי
ליאור קמחי

נעים להכיר :) אני ליאור קמחי,
בהכשרתי אני מהנדסת תעשייה וניהול ובעלת תואר שני בעיצוב.
מעצבת, יוצרת גרפית וממתגת עסקים.
בסטודיו אני עוזרת לבעלי עסקים ליצור את האסתטיקה הויזואלית של העסקים שלהם,
עם דגש רב למהות וערכי העסק שלהם.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

צ'ק ליסט לבניית אתר – לבעלות עסקים
פלטפורמות שונות לבניית אתרים ומה עדיף לך, אלמנטור או וויקס?
איך בינה מלאכותית (AI) עוזרת לנו ליצור לוגו ושפה עיצובית
דילוג לתוכן